Det växer pesto i min trädgård!

Jag har så många tankar som jag vill få ner och dela med mig av. Tankar om ekologisk odling, mindset vid endometrios, hur jag håller mig positiv och vill vinna kampen om livet, härliga recept, matlagning från grunden, sockerfritt liv,  zero waste, kompostering, rädda bin, om bageridrömmar, om jord, maskar och näring för både kropp och själ. Hur jag lever helt enkelt. Det kommer jag att berätta om. Men jag måste börja någonstans. Min start är: Det växer pesto i min trädgård:
 
 
 
Gudomligt Recept:
 
En hel massa maskrosblad! Minst 1 liter. Jag lägger bladen i kallt vatten ca 30-40 min för att dra ur lite bitterämnen.
 
1/2 dl pinjenötter eller pumpakärnor (rosta dem gärna innan!)
 
ca 1 dl riven parmesan, ju längre lagrad desto mer gudomlig!
 
skal från 1 citron, alternativt ett par stänk citronsaft.
 
(minst) 2 hackade vitlöksklyftor
 
salt och peppar efter tycke och smak.
 
Mixa allt detta i matberedare eller med stavmixer. 
 
Tillsätt 1 - 1 1/2 dl olja (raps-, oliv- eller varför inte linfröolja?) Låt oljan strila ner medan du mixar.
 
Häll upp i burk med tättslutande lock och förvara svalt i kylen. Njut peston till linspasta, lite egenodlade (eller köpta) tomater. Toppa med lite flingsalt. Gudomligt! 
 
Nu ska jag passa på att gå ut i solen och flisa lite trädgårdsavfall som sedan ska få spritsas ut och förgylla gångarna till vår Tårtis:
 
 
 
 
Taggar: Trädgård, endometrios, livet, maskrosor, odling, pesto, recept;

Kommentera inlägget här :