
Ihop med egen gurka och rädisor blev det följande njutning en sen söndagskväll:

Råkostsallad
1 grovt riven kålrabbi
5 grovt rivna rädisor
3 grovt rivna smågurkor (eller en stor köpegurka)
1 grovt rivet grönt äpple
Salt och peppar
Vinägrett
Vispa ihop föjande:
1 msk äppelcidervinäger (du kan använda vilken vinäger du vill, såklart!)
3 msk olja (jag valde linfröolja och kallpressad rapsolja, 1+2)
Salt och nymald svartpeppar
Blanda vinägretten med råkostsalladen.
Servera med en bit ekologisk brie, (eller varför inte en egengjord vegansk brie på cashew?), ringla över lite närproducerad honung (här från Mattias Blixt i Grillby), hackade valnötter och toppa med lite flingsalt.
Ett glas rött till detta, med eller utan alkohol, passar fint!
Jag kommer definitivt göra denna rätten igen, så fort vår egen chili är mogen. Kan tänka mig att chilin lyfter rätten än mer! ❤️
Ha en skön dag i måndagssolen!
/Camilla