Syrade rädisor!

(null)

Trädgården är överfylld med dessa vackra, röda godingar. Vi funderar på hur vi ska få dem att räcka längre under säsongen, kanske även under höst och vinter med lite tur. Svaret kan kanske vara syrning.

 Eftersom det har varit en hel del brist på vatten denna vår och försommar så har vi en hel del rädisor med bett, så att säga...
(null)

Jag skar upp rädisorna i bitar (hela famnen). Sedan hällde jag upp 6 dl vatten och 2 msk salt i en välrengjord (kokad) glasburk. Har du ett knippe från affären räcker det nog med hälften av vattnet och saltet.
(null)

När saltet och vattnet löst sig hällde jag i rädisorna. Jag fyllde en liten plastpåse med saltvatten för att använda som tyngd på toppen, viktigt att rädisorna inte ligger och guppar ovan ytan och riskerar tillkalla mögelsporer. Av någon anledning nynnade jag Uno Svenningssons "Under ytan" under hela processen. Kanske tillförde det lite extra lycka och kärlek till syrningen?
(null)


Nu står glasburken på ett mörkt ställe och där får den stå ett par dagar innan det är dags att förvara rädisorna i kylen. Jag hoppas på god fermentering, härlig probiotika och en fantastisk smak som räcker länge. Det kommer jag säkerligen att uppdatera mer om!

Ha det gott!
/Camilla

Taggar: eko, ekologiskt, fermentering, probiotika, recept, rädisor, syrade grönsaker, syrade rädisor, tips;

Kommentera inlägget här :